Село Баня и целият регион около Разлог и Банско са световноизвестни с условията си за почивка, спорт и развлечения. Всеки гост на къща „Авена“ може да се наслади на всички забележителности наоколо. Ще ви представим част от магията на нашия регион, а на вас оставяме да изберете на кое от всички да предпочетете.
 

Ски и сноуборд

Ски пистите на Банско и Добринище предлагат великолепни възможности за ски спорт както за възрастни, така и за деца.

 

Планински маршрути

Насладете се на прекрасната природа на Пирин планина, изкачете връх Вихрен или посетете някоя от природните забележителности наоколо.

 

Парк за мечки

Паркът за танцуващи мечки на 12 км. от град Белица ще впечатли и малки, и големи. Запознайте се с историята на обитателите му.

 

Църкви и манастири

Църквите „Света Троица“, в Банско и „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“ в Добърско привличат посетители всяка година.

 

Rila Fun Park

Един различен планински увеселителен парк, предлагащ екстремно, забавно и безопасно спускане с колички.

Местност „Голак“, гр. Разлог

Всеки любител на природата ще се наслади на необятната гледка на планините Пирин, Родопите и Рила с поглед на 360 градуса

Лековитите води на „Римска баня”

Старата българска баня /Римската баня/ е уникален паметник запазен и до днес. Римска баня, построена вероятно през 16 – 17 век.

Турската баня в с. Баня

Построена по подобие на Римската баня. За топлото водозахранване нa банята се ползвала „Благата вода”, течаща открито до постройката, за да се охлади.

Ски писта „Кулиното“, гр. Разлог

Сгушена във вековна букова гора и е на разстояние от 14 км. от Разлог и само на 2 км. от местността „Предел”